Polícia obvinila konateľku realitnej kancelárie. Od muža chcel jeho košeľu. Policajti kontrolovali vodičov nákladných áut a autobusov. Krádeže

19.08.2008 Celý región

Polícia obvinila konateľku realitnej kancelárie:\r\nPrešovský policajný vyšetrovateľ vzniesol včera obvinenie za pokračujúci zločin podvodu 42 ročnej Prešovčanke.
Obvinená žena ako konateľka jednej z prešovských realitných kancelárií v dobe od 22.11.2006 do konca júla 2008 vybrala od 22 poškodených zálohy na kúpu nehnuteľnosti. Celkovo vybrala 3 780 000, - Sk, pričom nesprostredkovala kúpu ani jednej nehnuteľnosti a vybraté zálohy neodovzdala predávajúcim, iba časť z nich vo výške 550 000, - Sk vrátila kupujúcim a ostatné peniaze vo výške 3 230 000, -Sk si ponechala a použila pre svoje potreby. Vyšetrovateľ obvinenú umiestnil do cely policajného zaistenia a podal podnet na podanie návrhu na jej vzatie do väzby.

Od muža chcel jeho košeľu:
Zo zločinu vydierania a prečinu výtržníctva obvinil včera bardejovský policajný vyšetrovateľ 27 ročného Bardejovčana.
Obvinený muž 6.6.2008 popoludní fyzicky napadol v priestoroch vestibulu autobusovej stanice v Bardejove 50 ročného muža z obce Poliakovce, okr. Bardejov. Pri tom, ako sa napadnutý muž bránil, roztrhol obvinenému tričko, na čo tento ho začal nútiť k vydaniu košele, ktorú mal oblečenú na sebe. Keďže mu ju nechcel dať, začal ho opäť fyzicky napádať. V útokoch pokračoval po celej Slovenskej ulici, pričom ho niekoľkokrát zvalil na zem, kde ho kopal a vyhrážal sa dobitím a zabitím ak mu nedá košeľu. Napadnutý muž utrpel zranenia, ktoré si nevyžiadali práceneschopnosť.

Policajti kontrolovali vodičov nákladných áut a autobusov:
V rámci Prešovského kraja vykonali včera policajti v čase od 5:00 h do 9:00 h kontrolu zameranú na nákladné auta a autobusy.
Pri kontrole sa policajti zamerali hlavne na dodržiavanie zákazu požívania alkoholických nápojov vodičmi pred a počas jazdy, používanie bezpečnostných pásov a dodržiavanie maximálnej povolenej rýchlosti. Celkovo policajti zistili 289 priestupkov, z ktorých 242 vybavili blokovou pokutou, 31 oznámili na správne konanie a vo zvyšných 16 prípadoch vybavili policajti priestupok dohovorom. U 9 vodičov bolo dychovou skúškou zistené požitie alkoholických nápojov, 115 priestupkov bolo za prekročenie maximálnej povolenej rýchlosti a 66 priestupkov za nepoužívanie bezpečnostných pásov.

Krádež v hospodárskych budovách:
Na policajnú linku 158 oznámil včera popoludní 31 ročný Svidníčan vlámanie a krádež vecí z hospodárskych budov istej firmy v obci Stročín, okr. Svidník.
Doposiaľ neznámy páchateľ sa do budov vlámal v dobe od 01.05.2008 do 18.08.2008. V zadnej časti administratívnej budovy vytlačil okno, vošiel dnu a vykradol elektrickú rozvodovú skriňu. Následne na budove bývalej ošipárne vypáčil dvere, kde opäť vykradol elektrickú rozvodovú skriňu a okrem iného ukradol neónové svetlá, zo stien elektrické hliníkové káble, ale aj železné vráta z chlievov. Z budovy kravína vysekal a odcudzil elektrickú rozvodovú skriňu, neónové svetlá, ale aj medené káble a železné vráta. Z poslednej budovy, skladu obilia, ukradol elektromotor a hliníkové káble. Poškodenej firme vznikla krádežou a poškodením celková škoda 155 500, - Sk. Polícia v danom prípade začala trestné stíhanie vo veci pre prečin krádeže.

Ukradli peniaze z autobazáru
Popradskí policajti vyšetrujú včerajšiu krádež finančnej hotovosti v jednom z miestnych autobazárov.
Zatiaľ neznámy páchateľ sa v čase od 13:00 h do 14:30 h vlámal do kancelárie - pokladne a z neuzamknutého trezoru ukradol zväzok bankoviek a to 100 ks päťtisícových bankoviek. Poškodenej firme tak vznikla škoda 500 000. - Sk.
 

Vyberte región